Blog 

Volg je hart, maar hoe dan?

18 Juni 2018

Je gedachten uitschakelen

Ga mee in de flow zonder alles te analyseren en te denken, denken, denken en nog eens denken. Wat kan een mens toch analyseren! En waar brengt het je? Alleen maar kopzorgen tot in detail. Je bent in staat om jezelf helemaal gek te maken met enkel je gedachten op de loop te laten gaan. Gedachten maken en breken. Waarom zou je alles willen weten? Wat voor waarde hecht je aan een toekomstvoorspelling? Ga je daar dan naar leven? Is het niet fijner om dingen als een verrassing op je pad te laten verschijnen? Dit brengt je in een gelukkige staat van zijn.

Stilte en positiviteit

Kun je stil zijn? Alleen in stilte kun je luisteren naar wat je hart zegt. Door yoga, meditatie en hardlopen kun je je gedachten rustig krijgen. Hierdoor zit je veel minder in het ego. Waarom zou je je overal zo druk over maken? Wat brengt het je? Een wijze les van een goed uitziende en gezonde 88-jarige Zwitser wonend in Australië die ik onlangs heb ontmoet: "Geniet van de kleine dingen om je heen en wees elke morgen dankbaar voor de dag die komen gaat. Heb positieve gedachten.” Volgens hem brengt dit je verder in het leven en blijf je er vitaal bij.

Doen wat JIJ wilt

Als mens zijn we zo geprogrammeerd dat we moeten voldoen aan de wensen van anderen. Het heeft iets voorwaardelijks. Ik doe iets voor jou, dan doe jij iets voor mij. Geld, macht en manipulatie speelt een rol. Waarom zou jij willen voldoen aan de eisen van een ander? Gaat het er niet om wat jij zelf graag wilt? Is het belangrijk wat een ander van jou vindt? Het is jouw leven volgens jouw voorwaarden. Daarmee kun je tevreden zijn. Alles wat je voor een ander doet leg je buiten jezelf. Dus doe wat JIJ wilt. Wat voelt goed voor jou?

Volg je hart

Vertrouwen

Volg je intuïtie. Alles wat je vanuit ego doet is vaak gebaseerd op angst (=illusie) en onzekerheid. De angst om iets aan te gaan. Zekerheid bestaat niet. Fouten maken mag, daarvan leer je en kun je zien wat je de volgende keer beter of anders kunt doen. Zolang je bang bent om te falen ben je niet klaar voor succes. Pas wanneer we alles verliezen gaan we nadenken. Je hart volgen zet je op het juiste spoor. Soms zijn dingen niet altijd even logisch, maar het voelt een stuk beter als je het wel doet. Durf je het avontuur aan te gaan?

Genieten

Wanneer het je gelukt is om in stilte naar je hart te luisteren, durf dan ook te ontvangen. Sta open voor dat wat mogelijk is in je leven en wees daar dankbaar voor. Het zijn de kleine dingen die het doen. De geluksmomentjes.