Blog 

Hoe je jezelf kunt genezen door vergeving

14 November 2023

Hoe kun je je losmaken van een mens of een situatie? Waarom is vergeven dan belangrijk? Wanneer emoties nog ergens aan vastkleven, blijf je iets in stand houden. Tot het moment dat de emoties geneutraliseerd zijn en geen betekenis meer hebben. Je voelt niet meer de pijn, wrok, angst, verlies, verdriet etc. Wat mag er in ons gebeuren, zodat we echt los gaan laten? Het is een vraag die veel gesteld wordt en waar mensen soms in vastlopen. Het is een stukje bewustwording en een kwestie van doen. Hoe kun je jezelf genezen door vergeving?

Naar binnen keren

Het is de kunst om naar binnen te keren in onszelf en je eigen intuïtie te vertrouwen. Luister naar je 'gutfeeling’. Je voelde ergens dat iets niet klopte, maar waarom negeerde je het in eerste instantie? Moest je eerst zien en dan geloven? Toch ervaren of het wel werkelijk zo is wat je oppikte? Want wat als het niet zo is? Wat zou er dan gebeuren? Na de ervaringen leer je vanzelf om meer te vertrouwen op wat er als eerste bij je binnenkomt. Innerlijk heb je een weten. Draai het voortaan om: eerst geloven, dan zien.

Zelfliefde

Regel 1 in zelfliefde is niet oordelen over jezelf en dus ook niet over anderen. Dit neemt al heel wat wrijvingen weg tussen jou en de ander. Blijf daarnaast ook uit je schuldgevoelens. Vaak is dit iets wat je tegenhoudt om iets niet te doen, want stel je voor dat…. en daar komt de angst achteraan. Schuldgevoelens zorgen ervoor dat je je zelf gaat straffen en je het niet waard genoeg bent. Zelfbehoud daar draait het om. Blijf bij jezelf in je eigen liefde. Accepteer jezelf zoals je bent. Stel grenzen. Zeg duidelijk nee als iets niet goed voelt, emotioneel teveel is of je uitput.

Kundalini

Vergeving is een krachtig middel om de balans te vinden en een prima manier op blokkades op te lossen. Als je last hebt van kundalini kun je je klachten verminderen. Wrok, haat, schuld, pijn, onrechtvaardigheid etc vreet aan je met als gevolg dat je lichamelijke klachten krijgt. Meest voorkomende uitdagingen zijn de lever en de galblaas. We zeggen dan ook vaak 'iets op je lever hebben’ of 'onze gal spugen’. Ontgiften op deze organen is dan nodig op fysiek, maar soms ook op mentaal en energetisch vlak.

Waar komt die boosheid toch vandaan? Hoe diep wortelt het zich in je lichaam? Wanneer de kundalini actief is, kan dit op een spontaan moment wanneer het lichaam dit nodig acht per chakra door middel van pijn de blokkade wegbranden. Ga hier dan ook voor zitten en neem er rustig de tijd voor om de energie haar werk te laten doen van binnenuit.

Eerst jezelf vergeven

In de praktijk zeg ik altijd eerst jezelf healen, voordat je iemand anders gaat helpen. Als jij niet kunt blijven staan en je altijd met een ander bezig bent val je zelf om. Alles werkt van binnenuit. Hoe jij innerlijk bent, straal je uit naar buiten. In deze tijd is een ander een spiegel voor jou net als jij een spiegel bent voor de ander. Als jij verandert, verandert de omgeving met je mee. Niet omgekeerd. We leggen het dan buiten onszelf. Kom in je eigen kracht, geef het niet weg.

Je bent niet meer dezelfde mens als vroeger. Het is niet meer te vergelijken door de transformatie die je bent aangegaan. Wees je eigen beste vriend(in) en heb liefdevolle gedachten. Je bouwt aan je eigenwaarde door trots te zijn op wat je hebt bereikt, ook als het kleine dingen zijn.

Door jezelf meer te waarderen voor wie je bent en jezelf lief te hebben, kun je met een open hart naar een ander reiken zonder het gevoel te hebben dat je gekwetst zou kunnen worden. Dan ben je ook in staat liefde te geven en te delen.

Wat doet vergeving met je?

> De geblokkeerde energie gaat weer stromen;
> Je lichaam reageert positief en dit geeft je letterlijk lucht;
> De kwaliteit van je leven gaat vooruit door de juiste energie;
> Je voelt dat er een last van je schouders af is. Kwaaltjes verdwijnen;
> Je kunt verder met je leven in positieve zin. De flow is terug;
> Door te observeren en afstand te nemen ervaar je geen emotionele ballast;
Zelfacceptatie betekent dat je een ander ook kunt accepteren voor wie hij of zij is;
> Je laat je verleden los en gaat in het hier en nu staan;
> Jij leidt je leven op je eigen voorwaarden.

Het gaat dus niet om de gebeurtenis die heeft plaatsgevonden, maar om de emotie die eraan vastkleeft. Zodra de emotie weg is, heeft de gebeurtenis geen betekenis meer en laat je los.

Het effect van vergeving

Vergeven is niet eenvoudig

Er is een wil voor nodig om te kunnen vergeven. Zolang je er niet volledig achter staat blokkeer je zelf het proces. Met andere woorden je kunt met je hoofd zeggen ik vergeef de ander, maar als er toch ergens iets in je lichaam wordt vastgehouden door emotie gaat het niet werken. Er is misschien dan toch nog een boosheid of teleurstelling aanwezig. Deze zullen eerst positief mogen worden omgezet om de verandering tot stand te brengen.  

Vergeven betekent niet:

> Dat je alles maar door de vingers moet zien en elk gedrag moet tolereren;
> Iemands gedrag goedkeuren of goedpraten, omdat er iets onder ligt aan trauma, slechte jeugd etc. Hij of zij kan er niets aan doen;
> Je medelijden met iemand moet hebben, slachtofferrol;
> De lieve vrede bewaren om geen conflicten te laten ontstaan. Wie of wat probeer je dan te sussen?
> Alles in 1 keer vergeten, met andere woorden 'zand erover’ en we hebben het er niet meer over.

Het effect van vergeven is zo krachtig dat je iemand die (emotioneel) onbereikbaar is of die overleden is toch kunt vergeven, zelfs mensen die sociopatisch, psychopatisch of narcistisch zijn. Na overlijden kunnen ze liefde naar je tonen of het werk voor jou vanaf de andere zijde beter doen en je helpen op je pad. Het is niet per definitie zo dat als iemand hier een rotzak was diegene aan gene zijde nog steeds zo is. Sterker nog ze kunnen juist vaak bij je zijn en zich goed kenbaar maken door fysieke signalen te geven. Je herkent direct wie er bij je is.

In dit leven komen we mensen tegen die we ooit eerder hebben meegemaakt in vorige levens. Als de wortel van een conflict in die vorige levens ligt kan dit zelf gezuiverd worden inclusief dit leven. Je kunt dan alles achter je laten en op eigen kracht beginnen met het leven zoals het oorspronkelijk vanuit je blauwdruk bedoeld is.

Een mooie krachtige affirmatie die je kunt gebruiken is: 

  • Ik kies ervoor onvoorwaardelijk van mijzelf te houden.
  • Ik kies ervoor mezelf onvoorwaardelijk te vergeven.
  • Ik kies ervoor om alle lasten en pijn te laten gaan en ervan bevrijd te zijn.
  • Ik kies ervoor om mijn leven opnieuw vorm te geven.


Uiteraard kan er energetisch met:
EFT (emoties doorvoelen),
Shamballa (chakra’s opschonen),
Spiritual Response Therapy (zielszuivering werken vanuit Akasha, negatieve emoties, patronen, overtuigingen, programmeringen verwijderen etc.) ,
the Family Tree  als onderdeel van SRT (opschonen loyaliteiten in je voorouderlijnen tot 4 of 8 generaties terug) 
Spiritual Restructuring (holistisch lichaamswerk: brein, spieren, klieren, organen corrigeren etc.)

ook het e.e.a. worden opgeruimd door de kern van het probleem op te sporen en daarin een positieve verandering in beweging te brengen waardoor de energie weer gaat stromen. De lichamelijke klachten gaan, nadat het zakt in het bewustzijn, verminderen en uiteindelijk verdwijnen. Daarmee bedoel ik als je werkt aan jezelf en verandert in je manier van denken dit het proces bevordert.

Ben je bereid om die stap te nemen, maar kom je er zelf nog niet helemaal uit? Boek dan een consult uit bovenstaande.

Namasté,

Celesta

'Vond je deze blog waardevol? Wil je 'm dan delen in jouw netwerk op social media?