Blog 

Les als vrouw na narcistische relatie

20 November 2016

Wat is je les als vrouw na een relatie met een narcist?

Als je samen bent met een narcist dan weet je dat hij spelletjes met je speelt. Je voelt hoe het is om te worden genegeerd, want alles draait om hem. Niets aan jou is goed, behalve als hij er zijn voordeel uit kan halen. Pathologisch liegen kan hij als de beste. Hij projecteert zijn eigen tekortkomingen op jou en verdraait het op zo'n sluwe manier om je te kwetsen en je onderuit te halen.

Sex is een machtsspel. Hij heeft maar 1 doel en wanneer het te saai voor hem wordt gaat hij spelletjes bedenken in machtsvormen (blinddoeken, vastbinden, camera- of videopnames, alles onder het mom dat het spannender moet). Het wordt obsessief.

Je vrouwelijkheid wordt onderdrukt. Hij zal je het gevoel geven dat je voor een andere man niets waard bent. Eigenlijk is hij heel erg bang dat je er van door zou kunnen gaan met een ander. Je bent enkel zijn bezit en van niemand anders. Je bent een vogel in een gouden kooi die niet mag vliegen.

Wat is zijn tactiek?

Het veroveren gebeurt heel langzaam. De eerste paar jaar heb je het niet door. Je bent als sterke en onafhankelijke vrouw zijn prooi. Als hij je helemaal voor zichzelf heeft dan zal hij je naar zijn hand gaan zetten. Dit doet hij op een hele slimme manier door je te kopen met zijn mooie praatjes. Hij belooft je van alles, maar uiteindelijk krijg je een beetje of helemaal niets. Als hij iets heeft gezegd dat niet uitkomt of het anders loopt dan hij heeft beloofd praat hij het zodanig aan elkaar alsof het lijkt dat er niets aan de hand is.

Hij heeft nooit schuld aan iets. Een ander heeft het altijd gedaan. Hij draait iedereen om zijn vinger en is naar buiten gericht. Anderen zullen hem omschrijven als spontaan, vriendelijk en charismatisch, maar van binnen is hij monsterachtig te noemen oftewel hij is leeg.

Het doel dat hij heeft is je uitputten en kleineren. Dit is een stuk macht en controle die hij over jou uitoefent. Het is slechts een onderdeel van zijn ziekte. Narcisten hebben elk hun soort verslaving. Te denken valt aan drugs, drank of sex. Er is ook altijd geldtekort. Ze geven het uit zonder dat jij weet waar het geld naar toe gaat. Voelen kunnen ze niet, dus er is een gebrek aan empathie of echte waardering. Ze zullen altijd zeggen dat ze de beste zijn en breken alle regels en wetten. Hij is de baas.

Kun je hem helpen?

Een narcist is getraumatiseerd mede door zijn opvoeding. Als je dit door hebt als vrouw wil je hem  helpen en voor hem zorgen. Echter weet hij je kwetsbare plek te vinden en plaagt je hiermee. Vervelende denigrerende opmerkingen plaatsen of je treiteren om je maar klein te houden. Je zult nooit goed genoeg voor hem zijn. Hij zoekt alles buiten zichzelf. Vaak hebben narcisten stemmingsklachten of depressies. Ze kennen diepe dalen en de frustraties reageren ze af op jou. Je kunt hem nooit vertrouwen!! Hij is onberekenbaar en onvoorspelbaar in zijn gedrag.

Het is aantrekken en afstoten en jij zult altijd de schuldige zijn. Hij zal zeggen dat je hem gevangen houdt, dat hij eigenlijk in alles vrij wil zijn. Je voldoet niet meer aan zijn bedachte illusie en proeft aan zijn grillen. Het enige dat hij voelt is haat. Je stelt niets voor.  Emotioneel wordt je mishandeld en je verslaving begint vanaf dit moment. Je zult hard je best doen om goed en lief voor ze te zijn, maar je krijgt niets terug. Je wilt gezien worden, maar jouw energie gebruikt hij om zich iemand te voelen. Het geeft hem een fijn gevoel om jou te onderdrukken. Het is een kick. Onbewust zit jij in de molen van macht, ego, illusie en manipulatie.

Kun je je nog herinneren waarom je als een blok viel voor deze man? Hoe mooi was je droom? Lijkt achteraf gezien dat de puzzelstukjes op hun plek vallen? Ben je uitgeput, verzwakt en moe? Wat heeft hij je allemaal beloofd en wat is uitgekomen? Waar zijn die gouden bergen?

Les als vrouw na narcistische relatie

De weg naar vrijheid

Maak je los uit de handen van de narcist en ga staan voor wie jij bent. Ga je eigen angsten en pijnen aan die je hebt opgelopen in deze verziekende relatie. Je hebt hiervan moeten leren. Je mag vrouw zijn, jezelf volledig accepteren en alles geven wat je van hem verwachtte.

Het is pas een illusie om te denken dat elke relatie jou gelukkiger maakt dan jij kunt. Ga de relatie aan met jezelf! De liefde zit in jou.

Je hebt geleerd waar je grenzen zijn, jezelf trouw te zijn en jezelf lief te hebben. Ga staan voor de vrouw die je bent en laat je niet meer onderdrukken. Het hoeft niet meer. Het zelfrespect, eigenwaarde en zelfliefde zal groeien. Het mannelijke wordt gevoeliger en het vrouwelijke komt meer in haar kracht. Ga staan voor waar jij in gelooft. Voel met je hart. Blijf altijd dichtbij jezelf en geef jezelf nooit meer weg. Jij bent een krachtig wezen.

Begeleiding nodig?

> Heb je moeite om je los te maken van de situatie?
> Voel je je emotioneel afhankelijk?
> Heb je moeite om alleen te zijn of  ervaar je eenzaamheid?
> Wat blijft er van je over als je voor jezelf kiest?

Als geen ander weet ik hoe giftige narcistische relaties je onderuit kunnen halen. Daarom kan ik je helpen en inzichten geven hoe jij je leven weer op kunt pakken. Behoefte aan een sessie? Maak hier een afspraak.