Blog 

Succes, gedachten en geld

19 November 2016

Hoe kan het dat een ander succes heeft en ik niet? Hoe kan het dat ik vast loop?

Het gaat hier om keuzes maken. Je hebt een plan nodig om een doel te behalen. Dit doe je met je gedachten en emoties. Wanneer je je helemaal van de wijs laat brengen door wat anderen tegen je zeggen haal je niet het doel. Je gedachten worden telkens naar een ander spoor gezet. Pas als je je niets van een ander aantrekt en in je eigen kracht leert staan kan een ander roepen wat hij of zij wil. Je volgt je doel! Het is jouw leven.

Elke dag leren we en zijn we min of meer bezig met onze persoonlijke ontwikkeling.

Sommige mensen hebben moeite met het huidige leersysteem dat vanaf onze geboorte een vast gedragspatroon is. Je moet een bepaald (leer)niveau hebben, anders tel je niet mee of krijg je niet die baan waarnaar je op zoek bent. De lat wordt hier en daar te hoog gelegd. We denken veel met ons hoofd, maar kijken niet of het in de praktijk wel werkt. Het enige wat onze maatschappij belangrijk vindt is het papiertje, maar we vergeten te kijken naar de mogelijkheden en de wensen van de persoon die met passie een beroep uit kan voeren. Daarnaast is datgene wat je hebt geleerd nog toepasbaar in je toekomstige werk? Kijk maar eens naar wat je leert op IT-gebied. Wat je gisteren hebt geleerd, is morgen weer veranderd naar een nieuwe omgeving. Opleidingsniveau zegt niets over hoe jij in het leven staat. Het is slechts een gedachte, een momentopname, een overtuiging.

Succes, gedachten en geld

Geld

Hieraan gekoppeld zit geld. Sommige mensen zien geld als pijn. Als je ouders altijd zeggen dat je niets kunt en je overal hard voor moet werken is het slechts conditionering. Dit is het meest pijnlijke wat je tegen een kind kunt zeggen. Het is een overtuiging van de ander die jouw leven kapot maakt. Je hebt altijd geloofd in iets wat een ander jou vroeger heeft  verteld, maar is dit ook zo? Verander je overtuiging want zolang je denkt dat geld pijn doet kun je dat niet naar je toe trekken. Je stoot het geld af. Ik kan niets, dus ik duw het van me af. Draai het om. Geld is goed, want ik kan daarmee .....vul maar in wat je wilt of wenst. Zie weer de mogelijkheden. Je hebt voldoende geld nodig om te kunnen leven, maar geef nooit de schuld aan anderen.

Geld = eigenwaarde. Zie jezelf als geld. Het zegt iets over hoe jij je voelt en denkt. Herprogrammeer jezelf als je hier hinder in ondervindt. Maak van dat dubbeltje een kwartje. Vanuit liefde en dankbaarheid gaat de energie stromen en stroomt ook je geld. Geld is energie. Hiermee laat je zien dat je vertrouwen hebt en eigenwaarde. Omarm succes, liefde en spiritualiteit. Laat overvloed toe in je leven. Iedereen verdient het.

 

Hoe kan het dat de ander meer succes heeft dan ik?

Omdat zij heel duidelijk doelen stellen en daar gericht mee omgaan! Succes bereik je door keuzes, een plan maken, structureel en systematisch werken naar je doel. Als je dit niet zou doen en achterover gaat leunen verwacht dan geen wonderen. Door te oordelen over anderen verdoe je je tijd. Als je kiest voor je gezin is dat ook een keuze. Dit mag nooit een excuus zijn omdat je iets niet bereikt.  Het is een resultaat van je keuze. Ben je alleen? Motiveer jezelf. Het is jouw leven. Jij maakt je eigen succes. Goede ondernemers die weinig uren hoeven te werken om hun inkomen te verdienen staan volledig in hun kracht en weten wat ze willen.

 

Visualiseer voor jezelf wat je leuk vindt

Iedereen kan visualiseren. Als kind kon je dat ook. Denk maar eens waar je vroeger als kind naar verlangde en hoe jij de toekomst zag. Alles was immers mogelijk! Vermijd angsten en negatieve gedachten, want ook dat is visualiseren al gaat het soms onbewust. Gedachten maken dingen. Dus waar je ook aan denkt, je trekt het aan.  Maak je doel concreet, denk eraan! Maak het beeldend en vertrouw dat wat je wilt het ook mogelijk is. Desnoods maak je een vel papier/moodboard met al je wensen en plak je dit op de muur, zodat je het elke dag ziet en er aan wordt herinnerd. Maak wat van je leven, jij bent de creator.

Mocht je behoefte hebben aan coaching bijvoorbeeld op het gebied van herprogrammering van negatieve gedachten, neem vrijblijvend contact op.