Blog 

De relatie met je vader en de gevolgen

2 September 2017

Zeker wanneer je in een tweelingzielrelatie zit merk je dat er blokkades in je systeem zitten. Een daarvan is de relatie met je vader. De psychologische en/of emotionele wond die zich later openbaart als je in een romantische relatie terecht komt. Wat is er gebeurd in de eerste zeven jaar van je leven? Wat deed je vader wel en wat deed hij vooral niet? Hoe behandelde je vader je moeder? Zij is dan het voorbeeld voor de kinderen. Het bepaalt je referentiekader en de verwachtingen hoe jij zult moeten voldoen aan een man. Dit gedrag zit ver weg gestopt in je onderbewustzijn. Overigens komt het ook voor dat de moeder in het gezin de dominante rol heeft en de vader zichzelf wegcijfert..

Invloed op je dagelijkse leven

Het referentiekader is van invloed op wat jij gelooft en hoe jij je gedraagt in het dagelijks leven. De oude overtuiging "ik ben niet goed genoeg” of "ik verdien geen liefde” houdt de romantische relatie of tweelingzielrelatie tegen. Je bent wie je gelooft. Als je altijd maar denkt dat je niet goed genoeg bent, kom je niet verder. Je houdt de ander bij je vandaan. Het is belangrijk om deze gedachte uit je systeem om te zetten naar "ik ben het waard” en "ik verdien liefde”. Zo kun je de liefde weer aantrekken. Je zult je bewust moeten worden in wat je denkt. Je gedachten bepalen jouw werkelijkheid.

Psychisch en emotioneel misbruik

Kun je het gedrag van je vader nog herinneren? Was hij dominant, (non-verbaal) agressief, opvliegerig, onvoorspelbaar in reactie? Schreeuwde hij, maakte hij je bang, sloeg hij je? In mijn geval was zijn wil is wet. Niemand had iets in te brengen. Tegenspraak duldde hij niet. Mijn moeder was eigenlijk zijn ´slaaf´. Zij moest alles voor hem doen en zo niet dan kreeg ze alles over haar heen.  Liefde? Ik kan het me niet herinneren dat hij echt om mijn moeder of om mij gaf.

Het is niet de schuld van je ouders

Je ziel heeft deze ouders uitgekozen onder de omstandigheden waarin jij hebt verkeerd. Het heeft te maken met wat jij wilt bereiken in dit leven en je persoonlijk geloof dat je al vele levens bij je draagt. Je krijgt de kans om oude pijn en angsten uit te werken. Het brengt je nergens als je je ouders hier de schuld van geeft. Zij weten niet beter en hebben gedaan wat in hun vermogen ligt.

Als je niet bereid bent je ouders te vergeven voor wat is gebeurd evenals andere mensen die je pijn hebben gedaan, zul je de oeroude pijn, angsten en trauma´s in elke relatie blijven tegenkomen. Een tweelingzielrelatie zal de pijn en de donkere kant van je ziel naar boven triggeren met als doel je wond te helen. Als je je hiertegen gaat verzetten, blijf je hangen in de oude systematiek (3D) en verandert er niets. De sleutel is vertrouwen en overgeven.

Emotional Freedom Technique (EFT)

EFT is een mooie manier om te werken aan angsten en trauma´s. Als de pijn of angst verdwijnt uit je hart, kun je je hart weer openzetten. Je hoeft niet meer bang te zijn om opnieuw te worden gekwetst, afgewezen of pijn te worden gedaan. Haal het muurtje om je hart weg. Door de lage trillingen voel je angst, haat, verdriet, onzekerheid, frustratie en kun je de ander niet vergeven. Laat de onvoorwaardelijke liefde toe, zodat je de verhoogde trillingen kunt voelen. Dit is wat de tweelingziel in jou losmaakt. De weg naar een schoon hart. De weg naar liefde. Thuiskomen in jezelf.

Meer info zie behandelingen en tarieven.