Blog 

Koud douchen (podcast)

26 Juli 2019

Is koud douchen gezond of moeten we dit gewoon niet doen? Ik kan alleen maar voordelen opnoemen. Soms moet je dingen ervaren om tot een besef te komen. Wil je meer werken aan je gezondheid, immuunsysteem, verbeterde bloedcirculatie, discipline en wilskracht. Dan is dit een uitdaging. Verander je levensstijl en zie wat koud douchen met je lijf doet.

Als je een tijdje niet anders kan heb je je soms aan te passen aan de omstandigheden. Ik heb ook eerst lopen zeuren, waardoor er tegen mij gezegd: "Wat wil je nou? Dit is India. Wen er maar aan. En douche niet te lang, want de watertank vullen ze pas de volgende dag bij.” Door het aan te gaan, wen je er vanzelf aan en nu wil ik niet eens meer zo warm douchen. Eigenlijk is het ook een vorm van duurzaam leven.

Podcast koud douchen

Ja, we leven niet in India, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de ervaring die je opdoet en beseft hoe verwend we hier zijn. Heb je voordat je oordeelde het al eens geprobeerd? Het is meestal de angst die voor je spreekt. Wees niet bang voor veranderingen. Stap uit je hoofd. Een tip. Ga altijd eerst met de rechterzijde van je lichaam eronder en dus niet gelijk via je hartzijde. Succes.

Podcast