Blog 

Focus

18 April 2017

Soms zit het dagelijkse leven of de hectiek ons in de weg. Het leidt je af van de dingen die we willen. Het houdt je bij je dromen en doelen vandaan. Dan ben je niet actief bezig met je doel. Je wordt onrustig. Eigenlijk weet je niet meer zo goed waar je moet beginnen, want je moet nog zoveel. Om het helder te krijgen is het handig als je zaken opschrijft wat je als doelstelling wilt en wat je per dag wilt doen. Zo wordt het een stuk rustiger in je hoofd. Wanneer je onrustig blijft kun je niet meer helder nadenken met als resultaat dat zaken mislukken.

In je kracht

Andere manieren om weer in je kracht te komen is bewegen. Ga wandelen, hardlopen, dansen, boksen, yoga, etc. Zoek de natuur op. Langs de waterkant zitten kan ook helpen. Laat je gedachten over het water gaan. Het is een vorm van mediteren. Er komt vanzelf een moment van stilte. In het moment van stilte komen de inzichten in wat je wilt of nog moet doen. Ik gebruik het hardlopen juist om de negatieve lading los te laten en me te vullen met nieuwe energie. Ondertussen bedenk ik mijn strategie hoe ik zaken aan moet pakken en daarmee komen er heldere inzichten wat nodig is. Zo kan ik verder.

Focus

Wat je aandacht geeft groeit

Als je altijd negatief over iets denkt zal het negatief blijven. Als je de focus legt op wat je graag wilt in positieve zin zul je er meer van krijgen. Je gedachten bepalen het resultaat van de kwaliteit van je leven. We laten ons vaak leiden door beperkingen vanuit onze oude overtuigingen. Dingen als: "Dat kan toch nooit of het lukt me niet”. Als je met deze gedachten altijd denkt zoals je altijd hebt gedacht gaat het je inderdaad nooit lukken. Hoe harder je naar het universum roept "niet” zul je het niet krijgen. Focus op wat je wel wilt en laat je niet beperken door angsten of negatieve gedachten. Focus stelt je in staat om je aandacht op datgene te richten wat jij belangrijk vindt. Dus niet: "Wat vindt een ander als ik dit of dat ga doen?” Nee, want dan leg je het buiten jezelf en het gaat nu juist om wat JIJ wilt.

Hoe zie jij je leven voor je?

Wat is belangrijk voor jou? Wat wil je? Wanneer je kunt focussen, schuif je alles wat niet belangrijk is aan de kant. Wat wil je doen? Werk je graag aan je gezondheid of wil je een verandering van baan? Schrijf je een boek of werk je aan een project? Maak het zo helder en concreet mogelijk. Schrijft het helemaal uit of maak een moodboard met de dingen die jij belangrijk vindt. Je zult zien dat wat je opschrijft of opplakt je ook daadwerkelijk iets mee gaat doen. Weet wat je wilt en houdt de focus op dat ene doel. Laat je door niets of niemand tegenhouden. Je zult zien dat je het doel gaat behalen.

Namasté