Blog 

De runner

3 December 2016

Als chaser ervaar je hetzelfde hartsgevoel als de runner. Je vraagt je af wat hij dan voelt. Is dat hetzelfde hoe jij het ervaart? Is het echte liefde of is het een kopie van je vorige relatie die mislukt is? Het is aantrekken en afstoten. Hij kan je plotseling keihard wegduwen op een moment dat je het niet verwacht. Je wordt in een levensles geduwd, omdat iets niet af is en jij het alleen moet leren afsluiten. Je gevoel zegt dat het niet klopt, want waar is zijn houden van? Het kan niet weg kan zijn, maar toch duwt hij zich van je af en sta je alleen.

De chaser gaat zich enorm veel afvragen. Ben ik wel goed genoeg voor hem? Ben ik niet lief genoeg? Ligt het aan mij? Wat heb ik verkeerd gedaan? Is dat wat is voel wel echt of speelt hij met me? Waarom doet hij mij zo'n pijn? De bedoeling voor de chaser is om de relatie met jezelf aan te gaan! Terug naar de basis van je zijn en leer vanaf het nulpunt weer groeien vanuit je kern om te zijn wie je bent.

Waarom afstand?

De runner denkt voortdurend aan zijn grote liefde, maar hij wil rust en controle. Wanneer hij dat denkt te verliezen keert hij liever terug in zichzelf. Diepe gevoelens als liefde, relatie en verlangen maakt dat de runner in de angstmodus staat. Hij kan alleen maar vluchten of zich terugtrekken. Door angst kan hij niet bij zijn liefde voor jou komen. Het liefst zou hij in het fysieke bij jou willen zijn. De eenheid voelen.

Echter trapt hij zelf iedere keer bij een te nemen stap op de rem. Hij doet het niet. Hij moet zich eerst goed voelen wil hij met je afspreken. Zo niet, dan voelt het voor jou alsof hij je aan het lijntje houdt. Je weet niet meer wat je aan hem hebt.

Hij ervaart voornamelijk frustratie, boosheid en angst. Hij wil wel maar weet niet hoe en wanneer. Het is een lijdensweg waarin hij zichzelf tekort doet. Alsof de waarheid een leugen moet zijn.

De runner

 

Kijk eens hoe hij leeft

Waarschijnlijk houdt hij zich vast aan een veilig leven. Hij heeft het goed voor elkaar. Het is stabiel te noemen. Soms misschien iets te materialistisch, terwijl jij denkt maar ik heb niets nodig om een rijk leven te ervaren. Vaak hoor je vrouwen zeggen: "ik kan zo bij hem intrekken, want ik voel me er zo thuis." Alles wat buiten zijn comfortzone valt is lastig voor hem. Hierin vindt hij zijn rust totdat jij om de hoek komt kijken. Hij raakt compleet van slag, want door jou leert hij voelen met zijn hart. Dat is best eng als je dat niet aandurft en alles met je hoofd wil beredeneren. Help!!! Het enige wat hij dan nog bedenkt is 'ga weg' en 'laat me met rust'. De angst slaat weer toe.

Hij sluit zijn hart en als chaser voel je dat direct. Hij draait 180 graden om van zijn gevoel (hart) naar zijn denken (ego). Voor de chaser is dit keihard afstoten alsof je tegen een betonnen muur aanloopt. Automatisch redeneer je dan ook vanuit je hoofd met de gedachte 'hij wil me dus niet' en 'ik snap er nu niks meer van'. Ook hier komt boosheid naar boven. Bij beide partijen speelt verlatings- en bindingsangst. Wanneer de boosheid verdwijnt en plaats maakt voor liefde. Dus je kunt het accepteren zoals hij zich gedraagt en daarmee ook de acceptatie naar jezelf, maak je de stap naar eenheid.

Hoelang duurt dit proces?

Het aantrekken en afstoten kan een jarenlang proces zijn. Veel mensen vragen me dan: "hoelang gaat het nog duren, want ik trek het niet meer." Het is een proces, jouw proces! Als je achterover gaat leunen, gebeurt er zeker niets!! Het is werken aan jezelf. In eerste instantie aan de relatie met jezelf. Als dat in orde is, kun je weer een relatie aangaan met een ander. Voor de een is het 3 jaar, voor de ander wel 10 jaar of nog langer. Daarnaast leer weer vertrouwen en geloof dat er een verbinding met het universum is.

Het is niet voor niets dat velen diverse tekens op hun pad krijgen en/of het lichaam (soms ontwaking kundalini) helemaal wordt opgeschoond. Luister goed naar wat je intuïtief wordt verteld en zoek de antwoorden niet buiten jezelf. De antwoorden die jij nodig hebt zitten in je hart. Het is het hart die de verbinding maakt.

In tijden van onzekerheid kun je natuurlijk een medium raadplegen. Zoek dan een medium of paragnost die dit proces kent en dus heeft meegemaakt. Het gebeurt te vaak dat je het verkeerde te horen krijgt en daarmee nog verder in de onzekerheid komt wat absoluut onnodig is. Let wel dat het dan gaat om de status van je zijn. Niet om in de toekomst te kijken, want je bent zelf de creator. Jij hebt hetzelfde talent om boodschappen te kunnen ontvangen. Elke dag kun je van koers veranderen.

Voor vragen of inzichten wil ik je gerust bijstaan.

Namasté

'Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Laat je hieronder een reactie achter?