Blog 

Tweelingziel of soulmate? Hoe herken ik het? Wat zijn de verschillen?

28 Augustus 2016

De herkenning van een Soulmate is een wonderlijke ervaring. De gevoelens zijn net zo heftig als de ontmoeting van je Tweelingziel. Het verschil is dat je van een Soulmate lessen leert en daarom enige tijd bij elkaar bent. Wanneer Soulmates elkaar niet meer nodig zijn, vallen ze uit elkaar. Het is een 'maatjesgevoel'.

Hoe herken je jouw Tweelingziel of is het toch een soulmate? Het verschil is bij een Tweelingziel komen twee mensen uit één ziel en een Soulmate komt voort uit meerdere zielen.

Tweelingzielen hebben iets bijzonders met elkaar, iets wat andere zielen niet met elkaar hebben en ook niet zullen krijgen. De ene helft volgt de mannelijke incarnatielijn en de andere helft volgt de vrouwelijke incarnatielijn. Voor de geboorte is er een blauwdruk bekend van het verloop van de incarnatie en min of meer is gepland wanneer je je Tweelingziel gaat ontmoeten. Het gaat om een stel die vanuit de oorsprong met elkaar verbonden zijn. Tweelingzielen spiegelen elkaar. Het belangrijkste van spiegelen is dat je aan jezelf werkt. Werk je aan jezelf, dan werk je ook aan je Tweelingziel. Als je blijft afwachten, gebeurt er niets en staat het proces stil. Oude angsten en karma kunnen worden ingelost. Tweelingzielen zijn voor elkaar bestemd en hebben een enorme energetische verbinding. Ze kunnen heel veel passie bevatten op zielsniveau.

Herkenning van een Tweelingziel

 • Telepathisch contact. Soms dingen hetzelfde tegelijkertijd doen of aan elkaar denken;
 • Fysieke verschijnselen van de ander oppikken. Bijvoorbeeld buikpijn of verdriet van de ander voelen;
 • Dichtklappen. Dingen die je normaal doet durf je niet meer;
 • Emotioneel. In nabij zijn van je Tweelingziel een heel warm gevoel krijgen alsof je in brand staat. Deze emotie heb je niet onder controle;
 • Hartenpijn (letterlijk en figuurlijk). Dit is vaak wanneer de Tweelingziel met het ego afwijst of alles blokkeert. De gevoelens blijken te intens waardoor ze niet meer weten wat ze moeten doen;
 • Onbegrip en verwarring. Aantrekken- en afstoten. Na afwijzing wordt je   in twijfel gebracht of er daadwerkelijk (liefdes)gevoelens zijn en je het toch niet verkeerd ziet. Je vraagt in je omgeving of je nog wel goed bezig bent;
 • Ontkenning. De ander is een type waar je in eerste instantie niet snel op zult vallen en toch zijn er heftige gevoelens;
 • Strijd, eenzaamheid, concentratieverlies, slapeloosheid;
 • Spirituele ontwikkeling. Groei bij een van de Tweelingzielen, terwijl de ander nog in zijn/haar ego zit;
 • Zielenpijn (extreem). Wanneer je van elkaar gescheiden bent;
 • Geduld. Je wordt compleet uitgetest. Proces kan lang duren, soms wel jaren;
 • Intens gevoel voor de ander. Het is met geen pen te beschrijven;
 • Geen intieme relatie met een ander aan kunnen gaan, omdat je wil blijven wachten. De omgeving begrijpt het niet meer en geeft goedbedoeld advies om hem of haar los te laten. Echter kom je nooit los van je Tweelingziel!
 • Symbolen. Toevalligheden. Bepaalde kenmerken van hem of haar kom je overal tegen. Bijvoorbeeld een naam of voorwerp. Het Universum geeft je steeds bevestiging.

Leef vanuit je hart en voel! 

Een Tweelingzielontmoeting zorgt er voor dat je gaat leven vanuit je hart en leert om het verlangen naar liefde los te laten. Je bent zelf liefde. Ego speelt geen rol meer. Met deze liefde vanuit je hart beïnvloedt je mensen om je heen en is er meer ruimte voor liefde en compassie. Ontdek wat jouw unieke missie op deze wereld is.

Het is een goddelijke opdracht (heling) om samen te komen. Belangrijk is om de controle los te laten en te vertrouwen op het proces. Wat anderen ook zeggen, je eigen intuïtie liegt nooit.

Vragen?

Mocht je vragen of begeleiding nodig hebben naar aanleiding van dit stuk dan kun je contact opnemen voor het maken van een afspraak.

'Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Laat je hieronder een reactie achter?'